Pieter Bas Hofstede, Nederland

Nederland

Roden, Nederland

Ontwikkelaar

Begonnen in 2012

Wie ben je, kun je ons wat over jezelf vertellen?
Jazeker! Ik ben Pieter Bas, 39 jaar en vader van 3 kinderen. Ik hou van sporten, ben een sociaal persoon en wil graag mensen helpen. Ik heb HBO Informatica gestudeerd op de Hanze Hogeschool in Groningen. Na mijn studie ben ik bij een bedrijf terechtgekomen in de maakindustrie als programmeur en daar heb ik zo’n acht jaar gewerkt. Vervolgens ben ik samen met een collega overgestapt naar UNIFORM-Agri en inmiddels ben ik hier al bijna tien jaar werkzaam.

Wat doe je precies voor UNIFORM-Agri?
Ik ben software developer en schrijf in de programmeertaal Delphi. Als ik mijn werk voor UNIFORM-Agri kort moet samenvatten dan zou ik zeggen dat ik de backend software die onze klanten gebruiken maak en optimaliseer. Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat berekeningen kloppen en dat functies logisch werken. In het verleden ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling van de UNIFORM App bijvoorbeeld. Daarnaast heb ik ook meegewerkt aan een software-oplossing voor inseminatoren, Conception. Tijdens dit project ben ik ook regelmatig op pad geweest en heb ik zo nu en dan contact gehad met klanten. De afwisseling in dit project was erg leuk.

Wat vind je leuk aan het werken bij UNIFORM-Agri?
Doordat de software al heel lang draait, komt het voor dat er dingen geoptimaliseerd moeten worden. Zo gebeurt het dat ik om de tafel ga met Product Management om te kijken hoe deze processen geoptimaliseerd kunnen worden, bijvoorbeeld als iets drie of misschien zelfs tien keer zo snel moet worden, of als er consistentere data getoond moet worden. De gesprekken met mensen van andere afdelingen vind ik erg leuk in m’n werk, we bespreken dan samen wat we gaan maken. Het is dan niet zo dat ik een opdracht krijg, ik het vervolgens oplos en daarna weer teruggeef als het klaar is, maar we doen het echt samen.

“De gesprekken met mensen van andere afdelingen vind ik erg leuk in m’n werk, we bespreken dan samen wat we gaan maken.”

Hetgeen mij daarnaast heel erg aantrekt in het werken bij UNIFORM-Agri is dat het management heel erg flexibel is in de manier waarop je je werk uitvoert. Dan hebben we het bijvoorbeeld over thuiswerken, reizen en hoe ze omgaan met persoonlijke situaties. Daar voel ik heel veel vrijheid in, in hoe ik het kan invullen.

Wat voor affiniteit heb je met de melkveesector?
Ik kom zelf niet van een boerenbedrijf, maar vroeger had ik een vriend die een boerderij had en daar was ik vaak te vinden. Regelmatig hielp ik mee op de boerderij en als 14-jarige jongen vond ik het erg stoer om trekker te kunnen rijden op het terrein daar. In de vakanties was ik daar meestal wel te vinden en deed ik allerlei klusjes. Zo krijg je toch wel veel mee van de sector.

Waar werk je momenteel aan?
Ik werk momenteel voornamelijk aan de ontwikkeling van versie 6. De ontwikkeling naar de cloud vraagt om veel aanpassingen. Daarnaast ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de consultantversie in de cloud, waarbij de veehouder in de huidige 5.4 versie kan authoriseren met welke begeleider hij zijn data deelt. Vervolgens kan die consultant via de cloud het managementpakket van de veehouder zien en specifieke consultantrapporten bekijken. Dit heb ik samen met een team van programmeurs en ontwerpers gemaakt. Deze ontwikkeling naar de cloud is wel echt een heel ander niveau dan wat wij tot voor vijf jaar geleden gewend waren.

Wat zou een reden zijn waarom iemand bij UNIFORM-Agri zou moeten gaan werken?
UNIFORM-Agri denkt echt mee met je persoonlijke situatie en zal op zoek gaan naar een manier waarop jij je gelukkig voelt in je werk.

Waar zie je jezelf in de toekomst?
Ik zit eigenlijk wel op de goede plek. Ik zie mezelf niet gelukkig worden in een leidinggevende functie. Ik wil wel met mijn vingers in de programmatuur blijven. Het belangrijkste vind ik dat ik de communicatie behoudt met verschillende afdelingen binnen het bedrijf en dat ik zo software kan maken en optimaliseren.