Veeportaal Digitaal: UNIFORM-Agri doet mee

Sinds juni 2022 kan u zich aanmelden bij DGZ als digitaal beslag. Dit betekent oa. dat er geen runderpaspoorten meer toegestuurd worden. Bij afvoer hebt u toch nog een “Verplaatsingsdocument” nodig. Dit kan aangevraagd worden via het Veeportaal.

Vanaf de nieuwe UNIFORM-versie (5.40.1618) kan deze aanvraag ook rechtstreeks gebeuren vanuit het programma, vergelijkbaar met hermerkingsoormerken.

Op papier kosten de DGZ-runderpaspoorten 98ct per stuk, en digitale Verplaatsingsdocumenten (komen per e-mail om zelf af te drukken) slechts 17ct per dier. Deze uitbreiding van het UNIFORM-programma is gratis = inbegrepen in het onderhoudscontract.

Alles wijst zichzelf, maar toch overlopen we hier alle stappen.

Stap 1: menukeuze bij Veeportaal is uitgebreid.

Stap 2: DGZ: e-mailadres controleren
Om het document op te vragen, moet het e-mailadres bij DGZ hetzelfde zijn als de eigenaar van het UNIFORM-pakket. Welk adres gebruikt DGZ hiervoor? Terug te vinden bij Veeportaal / Beheer profiel. Indien niet actueel, neem contact op met DGZ-helpdesk

Stap 3: UNIFORM: e-mailadres controleren
Bij het opstarten van “Verplaatsingsdocument aanvragen” wordt het e-mailadres getoond voor deze communicatie. Hier kan het ook gewijzigd worden, zodat het gelijkstaat met DGZ.

Stap 4: dieren selecteren en versturen
Op hetzelfde scherm kan u ook diergroepen selecteren. U zal vaak stierkalveren willen afvoeren, dus mannelijk kan een makkelijke keuze zijn om snel te werken. Vooraf kan u ook op het dashboard even de “Nuka’s” bekijken om aantal te verifiëren.

Selecteer de juiste dieren en op het volgende scherm bevestigt u met Voltooien.
Op het scherm komt er direct een antwoord en enkele minuten later komt het e-mailbericht binnen met de download-opdracht om de documenten te zien en af te drukken.

Foutmeldingen?

Na het verzenden is de aanvraag in orde bij “Succesvol”, en niet mogelijk bij “Fout

De meest voorkomende fout is dat verhandeling niet toegelaten is. Bedenk dat recent geboren kalveren pas 10 dagen na de geboortemelding (en niet geboortedatum) kunnen verhandeld worden.

Een aanvraag kan ook succesvol geregistreerd worden met een fout e-mailadres. Dan krijgt u gewoon geen document toegestuurd.

Aangevraagde documenten
Tenslotte kan u het overzicht van succesvolle aanvragen terugvinden in het menupunt “Aangevraagde verplaatsingsdocumenten”.

Op de dierkaarten is hiervan geen spoor, want bij verhandeling moet toch telkens een nieuw document met juiste sanitaire status aangevraagd worden.

Wij gaan mee met de digitalisering.

U ook? Succes ermee.

Als u vragen heeft over de instellingen van uw dashboard of u heeft hulp nodig, contacteer dan de helpdesk!

Neemt u gerust contact op met onze helpdesk wanneer u meer hulp nodig heeft. Om meer te leren over ons programma, kunt u ook kijken bij onze demovideo’s of onze webinars.