Inseminators toevoegen en resultaten inzien

Als er meerdere personen insemineren op het bedrijf kan het interessant zijn om de resultaten per inseminator in kaart te brengen. Hieronder een overzicht van de instellingen die u vooraf moet doen en waar u de resultaten kan terugvinden.

Stap 1: Ga naar [1.9] Relatielijst
In deze lijst moet u de inseminators toevoegen, klik links onderaan op ‘nieuw’ en vul bij ‘naam’ en ‘bedrijfsnummer’ de naam van de inseminator in, bij ‘soort’ moet een vinkje staan bij “uitvoerder’. Klik op ‘ok’ om op te slaan.

Stap 2: Ga naar daginvoer – instellingen (dit staat aan de rechterkant naast ‘groepsinvoer’)
Vervolgens gaat u naar ‘koekalender’ en daar kiest u de tab ‘inseminatie’ en zet u het vinkje voor ‘registreer inseminatorcode bij inseminaties’ aan:

(De invulvelden die eronder staan kan u invullen als er 1 persoon is die de inseminaties meestal uitvoert)

Stap 3: Geef via de daginvoer inseminatie(s) in
Als u nu via de daginvoer een inseminatie ingeeft zal er een item zijn toegevoegd: inseminatorcode, hier kan u de inseminator toevoegen.

Stap 4: Resultaten terugvinden (enkel in professional licentie)
Als u al een tijdje op deze manier werkt is het interessant om de resultaten te analyseren. Hiervoor gaat u naar [3.11] Vruchtbaarheidskengetallen (VS). In het tabblad ‘Conception Rate’ is het mogelijk om onderaan te kiezen ‘groepeer op’: inseminatorcode. Ook in [3.7] Inseminatie analyse kan u als u op ‘samenvatting’ klikt en dan bovenaan door de pagina’s klikt de resultaten per inseminator zien.

Neemt u gerust contact op met onze helpdesk wanneer u meer hulp nodig heeft. Om meer te leren over ons programma, kunt u ook kijken bij onze demovideo’s of onze webinars.