Vrije oormerken voor pasgeboren kalveren ingeven

Als u een kalving ingeeft is het makkelijk dat de eerstvolgende vrije sanitelnummer die u in voorraad heeft op het bedrijf automatisch verschijnt, zo hoeft u deze niet over te typen of te zoeken. Hoe u dit kan ingeven in UNIFORM is hieronder beschreven.

U gaat naar daginvoer en klikt aan de rechterkant op instellingen.

Onderstaand scherm opent zich, klik aan de linkerkant op Sanitelnummers (1). Onderaan kan u op serie toevoegen (2) klikken, er opent dan een scherm (3) waar u de eerste en laatste sanitelnummer die u in voorraad heeft in in dient te geven en als u dan op oké klikt staan deze nummers in de lijst met beschikbare oormerken.

Als u nu een afkalving ingeeft in UNIFORM wordt automatisch de eerste beschikbare sanitelnummer gebruikt.

Als u voor de kalveren die op het bedrijf blijven een andere reeks oormerken gebruikt dan voor de niet aan te houden dieren dient u het vinkje (4) aan te zetten. Als er dan bij de ingave van een afkalving bij aanhouden kalf nee wordt gekozen wordt de eerste beschikbare sanitelnummer uit de rechterkolom gekozen.

Neemt u gerust contact op met onze helpdesk wanneer u meer hulp nodig heeft. Om meer te leren over ons programma, kunt u ook kijken bij onze demovideo’s of onze webinars.