050/50.09.55 info@unifarm.be
  • English Global
  • English UK
  • Nederlands
  • Vlaams
  • Dansk
  • Français
  • Deutsch
  • Español

Onderwerp van de maand

You are here

Iedere maand een nieuw onderwerp!

Elke maand kiezen we binnen uw UNIFORM programma een specifiek onderwerp uit waarvan er een demonstratievideo op de website wordt gezet. Deze video laat u zien hoe u het maximale uit het onderdeel kunt halen. Naast de demonstratievideo die u op elk moment online kunt bekijken zullen we ook aanbieden om u iets meer over dit onderwerp te vertellen wanneer u de helpdesk belt. We houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief en de website zodat u elke maand weet wat het onderwerp is. In februari beginnen we met de “Gecombineerde Attentielijst” een belangrijk rapport ontworpen voor diegene die het programma gekoppeld hebben aan melkmeters, robot, voercomputer en/of activiteit meters.

1
Dec

Dashboard instellingen

 

In het onderwerp van de maand deze keer het Dashboard. Dit onderdeel van het programma wordt door velen dagelijks gebruikt maar is vaak nog onjuist ingesteld. In het filmpje geven we uitleg over de verschillende onderdelen van het dashboard en laten we zien hoe u de instellingen van de lijsten en de kengetallen kunt aanpassen. 

7
Nov

Voerinstellingen melk-voertabel

 

In dit filmpje laten we u zien hoe u de voerinstellingen van de Melk-voertabel kunt aanpassen met de daarbij behorende op en afbouw, minimale en maximale gift en minimale en maximale stijging.

Wilt u ook uw rantsoen aanpassen dan kunt u natuurlijk ook altijd onze helpdesk bellen voor assistentie. Tijdens de winterperiode is de helpdesk ook weer op maandag en woensdag avond bereikbaar. 

29
Sep

App instellingen

 

De UNIFORM App wordt inmiddels door de meeste UNIFORM gebruikers dagelijks gebruikt. Deze maand laten we u in het onderwerp van de maand zien hoe u de instellingen van uw app kunt wijzigen. We laten u bijvoorbeeld zien hoe u de tekst grootte van de App kunt vergroten, hoe u het start scherm kunt wijzigen en hoe u de attentielijsten die in de App staan aan kunt passen.

Mocht u vragen hebben over de instellingen van de App dan kunt u natuurlijk contact opnemen met de helpdesk! Heeft u de App nog niet, stuur dan een email naar ellen@uniform-agri.com en probeer deze een maand gratis!

29
Aug

Melkcontrole overzicht

 

Het onderwerp van deze maand is het melkcontrole overzicht. Een overzicht dat de meeste melkveehouders elke 4 of 6 weken gebruiken. In het filmpje worden een aantal tips gegeven waardoor u nog meer informatie uit de melkcontrole resultaten kunt halen.

22
Apr

Gewichtenanalyse

 

De gewichtenalayse is een nieuwe tool in UNIFORM 5.1. Met deze tool kunt u de groei van uw jongvee analyseren. U kunt bijvoorbeeld de best groeiende dieren vergelijken met de slechtste groeiende dieren. 

17
Feb

Februari: Begrotingsprognose

 

De melkprijs kunnen we niet beïnvloeden, inzicht in uw kostenplaatje wel. Speciaal daarvoor is de begrotingsprognose ontwikkeld. U vult voor de komende 2 jaar de vaste maandelijkse kosten in, deze zijn bij u bekend. Naast de uitgaves voert u ook de verwachte inkomsten in. Hoe secuurder de gegevens worden ingevuld, hoe correcter de prognose zal zijn. U heeft hiermee direct inzicht in welke periode er eventuele knelpunten zijn. Hoe dit bovenstaande te werk gaat wordt u uitgelegd in het filmpje met ons onderwerp van de maand februari 2016.
28
Jan

Januari: UNIFORM App

 

Het onderwerp van de maand januari 2016 is de UNIFORM App. In een kort filmpje leggen we u de belangrijkste functies van onze populaire app uit. Heeft u de UNIFORM App nog niet? Mail dan snel naar ellen@uniform-agri.com om deze een maand gratis te proberen.

11
Nov

November: Vaccinatie programma

 

In het UNIFORM-Agri programma kunt u vaccinatieprogramma’s maken. In dit filmpje laten we u zien hoe een programma voor de BVD enting van jongvee eenvoudig op de attentielijst kunt zetten waardoor u zeker bent dat u geen dieren zult vergeten. Ook laten we zien dat het daarna heel eenvoudig is om de behandelingen te bevestigen, zo heeft u met een paar muisklikken alle invoer weer klaar. Mocht u naar aanleiding van dit filmpje vragen hebben dan kunt u altijd bellen met de helpdesk.

10
Oct

Oktober: Groepen en groepsinstellingen

 

In het UNIFORM-Agri programma worden dieren in verschillende groepen geplaatst op basis van koe kalender wijzigingen bijvoorbeeld een afkalving of droogzetting. Om op basis van productiegroepen te voeren kunnen groepsindelingen ook worden gedaan op basis van lactatienummer, lactatiedagen, melkmeterproductie en dagproductie (melkcontrole). Daarbij kan ook nog rekening worden gehouden met een maximale groepsgrootte.
 

11
Sep

September: Lijstgenerator

 

Het onderwerp van de maand September is de vernieuwde lijstgenerator. Deze laten we zien in de nieuwe 5.0 versie.
Met de lijstgenerator kunt u zelf lijsten samenstellen die niet standaard in het pakket zitten. Deze lijsten kunt u dus specifiek voor uw bedrijf samenstellen.

11
Aug

Augustus: UNIFORM-App

 

Het onderwerp van de maand Augustus is onze vernieuwde UNIFORM-App die zowel online als offline is te gebruiken op uw Smartphone of Tablet. Het onderwerp van de

maand Augustus is onze vernieuwde UNIFORM-App die zowel online als offline is te gebruiken op uw Smartphone of Tablet. Het onderwerp van de maand Augustus
 

is onze vernieuwde UNIFORM-App die zowel online als offline is te gebruiken op uw Smartphone of Tablet. Het onderwerp van de maand Augustus is onze vernieuwde
UNIFORM-App die zowel online als offline is te gebruiken op uw Smartphone of Tablet. 

11
Jul

Juli: gezondheidsregistratie

 

Het onderwerp van de maand juli is de gezondheidsregistratie en dan met name de basis onderdelen 
daarvan. Om ervoor te zorgen dat het registreren zo eenvoudig mogelijk gaat is het belangrijk dat de 
medicijn- ziekte- en behandellijst up to date zijn.

11
Jun

Juni: de daginvoer - tips en trucks

 

Deze maand kijken we naar de daginvoer, een onderdeel van het programma dat u vaak gebruikt. 
Juist omdat dit onderdeel zoveel gebruikt wordt willen we u graag laten zien hoe u hier nog 
makkelijker mee kan werken.

11
May

Mei: dierenarts controlelijst

 

Met de dierenartscontrolelijst kunt u een speciale lijst maken voor de controle door de dierenarts. 
Niet alleen de dieren voor drachtcontrole kunt u hier op zetten maar ook dieren die om hele andere 
redenen aandacht nodig hebben. 

11
Feb

Februari: Gecombineerde Attentielijst

 

Het eerste onderwerp voor het item: onderwerp van de maand is de “Gecombineerde Attentielijst”. Een belangrijk rapport ontworpen 
voor diegene die het programma gekoppeld hebben aan melkmeters, robot, voercomputer en/of 
activiteit meters. 

11
Dec

December en Januari: Dashboard

 

Onderwerp van de maand December en Janauri: Het nieuwe Dashboard

Het dashboard is het onderdeel van de nieuwe versie 5.0 dat u het eerst ziet na het instaleren. In dit filmpje vertellen we wat er allemaal op het dashboard staat en hoe u het naar uw eigen wensen kan instellen. In de nieuwe versie is het dashboard flink vernieuwd, naast de koekalender attenties kunt u nu bijvoorbeeld ook de attenties van de processcomputer meteen op het dashboard zien. Ook is het mogelijk om zelf in te stellen van welke kengetallen u grafieken en knoppen wilt laten tonen. Wist u al dat het ook mogelijk is om een grafische voorspelling voor de komende 10 dagen te bekijken? Ook dat is onderdeel geworden van deze versie. Bekijk het filmpje en probeer het in uw eigen programma! Mocht u vragen hebben of wat hulp nodig hebben bij de instellingen, dan kunt u natuurlijk even met onze helpdesk bellen!

 

1
Apr

April: Activiteitenplanner

 

Onderwerp van de maand April: activiteitenplanner. Met de activiteitenplanner is het mogelijk om een
bepaalde activiteit op de attentielijst te tonen.

3
Mar

Maart: Attentielijst

 

Voor de maand maart is het onderwerp de attentielijst, we gaan hierbij kijken naar het instellen en opslaan van verschillende lijsten. We merken dat veel van jullie de attentielijst maar op één manier gebruiken, er zijn echter zoveel verschillende mogelijkheden.